22 Ağustos 2019 Perşembe 17:06:30

BABAESKİ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2019 YILINDA 500 YENİ İSTİHDAM HEDEFİ BELİRLEDİ

Kırklareli Valiliği’nde düzenlenen istihdam teşviklerinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısında İstihdam Seferberliği için taahhütname imzaları atıldı.

‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla başlatılan ‘’İstihdam Seferberliği 2019’’ kampanyası kapsamında Kırklareli’ de istihdam teşviklerinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Kırklareli Valisi Osman BİLGİN başkanlığında gerçekleştirildi.

İstihdamın ülkenin gelişmesi için bir gereksinim olduğunu vurgulayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin; "Ülkemizin manada bir işveren girişimci potansiyeli var. Bu potansiyelin de işçi kardeşlerimizin katılımına baktığımızda bu sayının bir denge sağlamadığını görüyoruz. Ülkemiz çok ciddi bir genç nüfusa sahip. O zaman bizim işverenlerin önünü her türlü açmamız gerekiyor. Hem teşvikler açmamız gerekiyor, hem yatırım teşviklerini açmamız gerekiyor, hem faiz oranlarıyla açmamız gerekiyor. Ülkemizin inşallah bu yönüyle önümüzdeki günlerde açıklanacak bu teşvik paketleriyle sadece işçi, işveren destekleri değil diğer alanlardaki teşvik paketleriyle de sizler bu alanda daha da rahatlayacaksınız.İstihdam ülkemizin gelişmesi için bir gereksinim. Dolayısıyla bunu hayatın düsturu haline getirmeliyiz ki başaralım" dedi.

Konuşmaların ardından Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin ÖNER ve Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, istihdam seferberliği için taahhütname imzaladı.